vrijdag 21 februari 2014

Moeders mogen niet ziek zijn

Omdat moeders al veel te weinig tijd voor zichzelf hebben kan zij het zich niet veroorloven om ziek te zijn. Je ontkomt er natuurlijk nooit aan maar hoe zorg je ervoor dat de kans dat je ziek wordt zo klein mogelijk is?

Rust

Voldoende rust wordt altijd als een belangrijk bestanddeel van een gezond leven genoemd. Toch is dit in het geval van een moeder niet altijd even gemakkelijk gezegd als gedaan. Zorg er daarom voor dat je af en toe even de kinderen bij manlief of een oppas achter kan laten zodat je een paar uurtjes of misschien wel een hele dag tijd hebt voor jezelf. Ga dan niet als een malle al die klusjes doen waar je normaal zo slecht aan toe komt maar laat alles even de boel en kom een beetje tot rust. Ga naar een spa om je even flink in de watten te laten leggen of ga een dagje shoppen met vriendinnen. Je zult zien dat het niet uitmaakt wat je doet, als jij het maar leuk vindt dan kom je weer als herboren en met nieuwe energie thuis.


Vitamine

Een ander niet onbelangrijk dingetje is natuurlijk gezonde voeding. Ook dat schiet er met de dagelijks hectiek weleens bij in, want het is natuurlijk altijd makkelijker om even een pizza in de oven te gooien na een lange dag of iets te bestellen. Echt veel vitamines zal je hier niet door binnen krijgen en zal je weerstand ook een stuk minder worden. Gelukkig zijn er voldoende goede recepten te vinden van bijvoorbeeld smoothies. Super gemakkelijk te maken, snel naar binnen te werken en nog heel erg lekker ook. Geen zorgen meer om die vitaminen.

Buiten lucht

De laatste tip die ik de moeders kan meegeven is frisse lucht. Wanneer je veel binnen bent heb je ook meer kans om verkouden of ziek te worden. Denk maar aan kantoor waar genoeg snotterende mensen lopen en dat ook nog eens lekker door de airco rond blijft circuleren. Ook in huis zijn er genoeg bacteriën aanwezig en is het dus echt noodzakelijk om je huis regelmatig te luchten. Daarnaast kan je eens naar het bos gaan met het gezin of naar het strand om even uit te waaien. Frisse lucht doet wonderen.


photo credit: v@lentina via photopin cc

Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten